Tilbake
Skriv ut

Klær skaper folk?

Også i år blir elevene utfordret til å skape en forestilling sammen. Temaet denne gangen er klær, og hva klær gjør med oss mennekser. Elevenes kreativitet står i sentrum. Det blir en periode full av dans, musikk og teater under fagkyndig veiledning.

Arbeidsmetode:
Elevene starter med å assosiere rundt temaet. Bruk tankekort-metode. Ideene samles på et stort ark. Meningen er å få opp flest mulig tanker og assosiasjoner!

Elevene deles deretter i grupper. Hver gruppe får tildelt et eller flere oppholdssteder. Hver gruppe lager et innslag med musikk, dans og/ eller drama. Veiledere hjelper til. Rollen til veiledere er å sørge for at elevene ikke kjører seg fast, at de hele tiden har noe å jobbe videre med, og å sørge for at resultatet har et kunstnerisk nivå. Veiledere kommer minst mulig med ferdige løsninger, men fører kun prosessen videre. Avhengig av antall deltagende elever og den avsatte tiden er det noen ganger nødvendig for veiledere å skjære gjennom.

Resultat:
Alle elevene deltar i en liten forestilling. Underveis lages eventuelt en rød tråd, som binder innslagene sammen. Det kan være konferansierer som står for sammenbindingen, eller det løses på en annen kunstnerisk måte. Forestillingen vises for de andre elevene på skolen, og for foreldrene om kvelden.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Holmestrand

Om kunstner / utøver / gruppe